Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Αυτόματη και άμεση αλλαγή πορείας της Ελλάδας προς την πραγματική ανάπτυξη και ευημερία!




Αυτόματη και άμεση αλλαγή πορείας της Ελλάδας προς την πραγματική ανάπτυξη και ευημερία!

 
 Γράφει ο Χρήστος Παυλόπουλος
Αυτοδίδακτος οικονομικός αναλυτής, Διεθνής ομιλητής, και συγγραφέας.

Ξεχάστε για λίγο την προπαγάνδα των ΜΜΕ και τα ψέματα των πολιτικών και ας γίνουμε ρεαλιστές μιλώντας με στοιχεία και παράλληλα χρησιμοποιώντας την κριτική μας ικανότητα και την απλή λογική.

Σκεφτήκαμε καμία φορά ότι ίσως αντί να φωνάζουμε και να διαμαρτυρόμαστε για τους υπόλοιπους που ίσως δεν πληρώνουν τόσους πολλούς φόρους, να αρχίσουμε να διαμαρτυρόμαστε για το γεγονός ότι πληρώνουμε φόρους; Ιδικά αυτά τα τελευταία 10 χρόνια που φανερά πια οι φόροι που πληρώνουμε είναι καθαρή κλοπή και πάνε στην αποπληρωμή του φανταστικού χρέους της πατρίδας μας για τα χρήματα (χαρτί και μελάνι που οι κυβερνήσεις δανείζονταν πίσω από τις πλάτες μας από τους απατεώνες διεθνείς τραπεζίτες) και όχι για να έχουν κάποιοι συμπολίτες μας, οι πατεράδες μας και εμείς συντάξεις και νοσοκομειακή περίθαλψη, η έστω για να έχουμε εμείς κάποιες παροχές και μια καλύτερη ποιότητα ζωής και έτσι έμμεσα οι φόροι να επιστρέφονται πάλι σε εμάς όπως υποτίθεται ότι γινόταν ως τώρα (που δεν γινόταν ποτέ έτσι, αυτό είναι μεγάλη ιστορία και μπορείτε να το συνειδητοποιήσετε παρακολουθώντας την ομιλία μου σχετικά με την παρουσίαση της πολυετούς έρευνας μου και παράλληλα της παρουσίασης του βιβλίου μου Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ στο

  
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή εξετάζοντας το σύστημα στο όποιο υποτίθεται ότι βρισκόμαστε τα τελευταία χρόνια μετά την μεταπολίτευση και ονόμασαν Σοσιαλισμό, δηλαδή ένα κοινωνικό σύστημα που έχει πολλές και ΔΩΡΕΑΝ  παροχές στους πολίτες. Βέβαια όταν ο Σοσιαλισμός συνεπάγεται και βαριά φορολογία τότε δεν είναι Σοσιαλισμός διότι τότε τίποτα δεν είναι πραγματικά δωρεάν αφού το πληρώνουμε διπλά και τριπλά μέσω του πληθωρισμού, της φορολογίας εισοδήματος και ιδιοκτησίας και όπως βλέπουμε τώρα πια και μέσω της εφεύρεσης λογιών λογιών παραλόγων φόρων που ουσιαστικά είναι καθαρή και φανερή κλοπή της ιδιωτικής μας περιουσίας η για να το ερμηνεύσω πιο σωστά , την μεταφορά του ιδιωτικού μας πλούτου, των κόπων μια ζωής, τον ιδρώτα μας, τον χρόνο και την ενέργεια μας στους διεθνείς και τοπικούς ιδιώτες τραπεζίτες.

Για να έχουμε πραγματικό Σοσιαλισμό και δωρεάν παιδεία, ασφάλεια, στρατό, περίθαλψη και παροχές (Όχι μόνο για τον Σοσιαλισμό αλλά και για οποιοδήποτε σύστημα ) τότε ένας βασικός και απαραβίαστος Όρος είναι μια χώρα να έχει Εθνική Κρατική κεντρική τράπεζα και Εθνικό κρατικό νόμισμα που και τα δυο ανήκουν στους πολίτες, σε όλους εμάς  και μέσω της Κεντρικής τράπεζας μάς θα δανείζουμε στην κυβέρνηση χωρίς τόκο, και μάλιστα ελεγχόμενα ώστε τα χρήματα μας η κυβέρνηση να τα χρησιμοποιεί μόνο για παραγωγικούς σκοπούς δίνοντας της την δυνατότητα να δημιουργήσει και να συντηρήσει ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ επιχειρήσεις και να μην κλέβει τον πλούτο μας μέσω του πληθωρισμού και της φορολογίας. Επιχειρήσεις που μας ανήκουν και απλά τις διαχειρίζεται για να έχει εισοδήματα αρκετά ώστε να μας αποπληρώσει το κεφάλαιο μας ώστε να μην υπάρχει πληθωρισμός και θα έχει αρκετό περίσσευμα ώστε η κυβέρνηση να μπορεί να λειτουργεί σωστά, να καλύπτει τα έξοδα της και ότι περισσεύει  κάθε χρόνο θα μας το επιστρέφει με την μορφή των παροχών που εμείς θέλουμε κατά προτεραιότητα όπως ΔΩΡΕΑΝ ασφάλεια, περίθαλψη, παιδεία και ίσως συντάξεις, βοήθεια στους πολύτεκνους και τα ασθενεί κοινωνικά στρώματα και φυσικά δεν θα χρειάζεται να πληρώνουμε φόρους καθόλου.
Οι κρατικές επιχειρήσεις αυτές (στις οποίες μέτοχοι θα είμαστε όλοι εμείς και απλός διαχειριστής η κυβέρνηση) κατά βάση θα πρέπει να φέρνουν εισόδημα στην κυβέρνηση και το κράτος από το εξωτερικό εκμεταλλευόμενη τα καλά που έχει η πατρίδα μας και να εξάγει προϊόντα και υπηρεσίες. Θέλουμε κυβερνήσεις με επιχειρηματικό πνεύμα και ιδέες και όχι ακριβοπληρωμένους άχρηστους δημόσιους υπαλλήλους , επαγγελματίες πολιτικούς τεμπέληδες και προδότες που παρασιτούν και ζουν σε βάρος της κοινωνίας και όλων εμάς. θέλουμε έξυπνους παραγωγικούς ανθρώπους με επιχειρηματικό μυαλό να δίνουν λύσεις στα προβλήματα και όχι να μας δημιουργούν επιπλέον και σε μόνιμη βάση προβλήματα. Χρειαζόμαστε πολιτικούς που όχι μόνο θα βγάζουν δίκαια το μισθό τους μόνοι τους ανάλογα με τις ικανότητες τους αλλά θα κάνουν και όλους εμάς σαν κράτος πλούσιους  αντί να μας πίνουν το αίμα. Χρειαζόμαστε κυβερνήσεις που θα δημιουργούν παραγωγικές θέσεις εργασίας με την δημιουργία ποιοτικών και ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών που ταυτόχρονα θα συμβάλουν σε ποσοστό ανεργίας αρνητικό και θα διασφαλίζεται παράλληλα η καλή και δίκαιη αμοιβή των εργαζομένων και ταυτόχρονα με τις επιχειρήσεις αυτές να χτυπιούνται τα εγχώρια και ξένα μονοπώλια.
Μερικά παραδείγματα.
1. Μόνο κρατικά δωρεάν τηλεοπτικά κανάλια που σαν μονοπώλια θα έχουν όλες τις διαφημίσει και παράλληλα σωστή ειδησιογραφία και καλά ενημερωτικά προγράμματα ώστε να μην  αναγκαζόμαστε να παρακολουθούμε όλα τα σκουπίδια και την προπαγάνδα τους.
2. Το εμφιαλωμένο νερό για παράδειγμα που στατιστικά στο μεγαλύτερο ποσοστό του είναι η ακατάλληλο η απλό νερό βρύσης η σε πολλές περιπτώσεις περιέχει δηλητήρια, θα μπορούσε να είναι κρατικό μονοπώλιο και ελεγμένο ποιοτικά.
3. Απλά πράγματα που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας δεν χρειάζεται να τα εισάγουμε όπως για παράδειγμα αναπτήρες. θα μπορούσαν να είναι φτιαγμένοι από κρατική επιχείρηση σαν μονοπώλιο!
4. Κάποιες τουριστικές επιχειρήσεις και θέρετρα κρατικά.
5. Μια και μόνο αποκλειστική κρατική αεροπορική εταιρία όπως ήταν η Ολυμπιακή που την ισοπέδωσαν και φτάσαμε να έχει η Τουρκία την καλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη και έγινε η Τουρκία όχι μόνο ο κόμβος για τους ταξιδιώτες που ενώνει την Ασία την Αφρική και τους περισσότερους προορισμούς με την Ευρώπη, αλλά και ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς .
6. Γιατί να μην είναι όλα τα αεροδρόμια κρατικά και κερδοφόρα ;
7. Τα τραίνα, τα μετρό και το μεγαλύτερο μέρος των συγκοινωνιών, των τηλεπικοινωνιών, της ύδρευσης και της ενέργειας που έτσι κι αλλιώς ανήκουν σε όλους μας.
8. Κτηνοτροφικές μονάδες που αποκλειστικά θα εξάγουν όταν υπερκαλύψουμε την εγχώρια ζήτηση και δεν θα έρχονται σε σύγκρουση με τους τοπικούς Έλληνες παραγωγούς.
9. Εξόρυξη και εκμετάλλευση χρυσού, αργύρου, μεταλλευμάτων, πετρελαίου και φυσικού αερίου που τελικά έχουμε αρκετό για να καλύψουμε ενεργειακά την Ελλάδα για 100 χρόνια και περισσεύει και να εξάγουμε άλλο τόσο.
10. Τα ποτά και γενικά ότι εισάγεται και πρέπει να εισάγεται γιατί δεν το παράγουμε και για όσο δεν το παράγουμε μπορεί να γίνει κάλλιστα κρατικό μονοπώλιο και με ένα μικρό κέρδος, να είναι και σχετικά φτηνό (φτηνότερο έτσι κι αλλιώς από ότι είναι τώρα που θησαυρίζουν μερικοί μεγαλοεισαγωγείς) για τους Έλληνες, ελεγχόμενο ως προς τα κεφάλαια που θα ξοδεύονται στο εξωτερικό σε αναλογία με τα έσοδα που θα έχουμε σαν χώρα από το εξωτερικό.
11. Ανάπτυξη κρατικής βιομηχανίας όπλων ώστε να μην χρειαζόμαστε τις γερμανικές η αμερικανικές μπακατέλες και το ίδιο μπορεί να γίνει και με την βιομηχανία ηλεκτρικών συσκευών και αυτοκίνητων. Πιστεύεις εσύ πραγματικά ότι δεν έχουμε τα μυαλά η τις πρώτες ύλες να φτιάξουμε καλύτερα αυτοκίνητα από τους Γερμανούς ; Πιστεύεις εσύ ότι την τεχνογνωσία που μας λείπει δεν μπορούμε να την αγοράσουμε όπως και τα μηχανήματα παράγωγης αυτοκίνητων και να μας στοιχίσει πολύ φτηνότερα από ότι μας στοιχίζουν οι εισαγωγές αυτοκίνητων ενός έτους; Σε τελική κάλλιστα μπορούμε να κάνουμε το λεγόμενο στα αγγλικά Reverse Engineering, Δηλαδή παίρνεις ένα καλό αυτοκίνητο το λύνεις και το κάνεις βίδες, μετά αναπαράγεις και κατασκευάζεις όλα τα εξαρτήματα ένα προς ένα και τα συναρμολογείς και έχει το Ελληνικό αυτοκίνητο που με μερικές βελτιώσεις και σημαντικές αλλαγές μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερο και αγνώριστο. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με οτιδήποτε βάζει ο νους μας.
 Η λίστα αυτή πραγματικά δεν έχει τέλος και ο μόνος λόγος που αυτά τα τόσο απλά δεν γίνονται είναι διότι οι πολιτικοί μας δεν θέλουν να ιδρώσουν και να κουραστούν η να βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει (αποδεικνύοντας μας ότι δεν έχουν και καθόλου μυαλό) αλλά θέλουν να κάθονται και να πληρώνονται βολεύοντας και τα άχρηστα παιδιά, ανίψια , εγγόνια τους και σοι πάει το βασίλειο.
Άσε που θα τους τραβήξουν και το αφτί τα πραγματικά αφεντικά τους!

Υπάρχουν αγαθά και υπηρεσίες που μπορούν να παραχθούν από κρατικές επιχειρήσεις, να προωθηθούν στο εσωτερικό αλλά και να εξαχθούν σε άλλες χώρες χωρίς να βλάπτουν και χωρίς να έρχονται σε σύγκρουση με τα τοπικά Ελληνικά συμφέροντα των Ελλήνων επιχειρηματιών και παραγωγών, να κάνουν την Ελλάδα ένα παραγωγικό, αγροτικό αλλά και βιομηχανικό Κράτος και να αναγκάσουν όλους αυτούς τους άχρηστους μεγαλοεισαγωγείς που όλα αυτά τα χρόνια συντελούσαν στο να χάνουμε μακροπρόθεσμα συνάλλαγμα εισάγοντας τα πάντα, σε χρήσιμους μεγάλο εξαγωγείς και μεγάλο διανεμητές των Ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στο εξωτερικό φέρνοντας συνάλλαγμα και κέρδη σε όλους μας.

Για να μπορέσουν να γίνουν όμως όλα αυτά υπάρχουν μερικές βασικές προϋποθέσεις.
Ας ξεκινήσουμε με τον βασικό κανόνα οικονομίας που φαίνεται ότι η πλειοψηφία των οικονομολόγων ξεχνά η δεν γνωρίζει είτε γιατί δεν έχει ιδέα και σύντομα θα αναγκαστεί να πάει σπίτι της και να σκίσει τα άχρηστα πτυχία της, η γιατί πληρώνεται να μην τον γνωρίζει. Οι δημοσιογράφοι τον αγνοούν παντελώς και οι περισσότεροι πολιτικοί όχι μόνο δεν θέλουν να τον ακούσουν αλλά τον πολεμούν λυσσαλέα.
Ο κανόνας αυτός λέει.

Αν μια χώρα δεν έχει το δικό της Εθνικό αλλά συνάμα και Κρατικό νόμισμα δημιουργημένο δωρεάν στην Κρατική κεντρική τράπεζα και παράλληλα δεν εξάγει αν όχι περισσότερα από ότι εισάγει, τουλάχιστον τα ίδια, και παράλληλα δεν μπορεί να καλύπτει μόνη της τις βασικές της ανάγκες τουλάχιστον σε φαγητό τότε δεν είναι κράτος αλλά ΑΠΟΙΚΙΑ.






 












Αν κάνουμε τα μισά από όσα γραφώ τότε να είστε σίγουροι ότι η Ελλάδα μας θα γίνει μέσα σε μια το πολύ δεκαετία το διαμάντι της Ευρώπης. Φυσικά δεν θα είμαστε τότε μέσα στην Ευρώπη με την έννοια που είμαστε σήμερα, δηλαδή την Ευρώπη της σκλαβιάς αντί της ελευθερίας, την Ευρώπη των περιορισμών αντί της ελεύθερης διακίνησης ιδεών προϊόντων, υπηρεσιών και κεφαλαίων, την Ευρώπη της δικτατορικής μονοφωνίας των τραπεζιτών αντί της πολυφωνίας των λαών.
Πρέπει να ξεφορτωθούμε αυτούς που μας ορίζουν τι θα παράγουμε , σε ποίες ποσότητες, πόσο θα το πουλήσουμε και που. Επιτέλους θα παράγουμε ότι θέλουμε , σε όσες ποσότητες θέλουμε , θα το πουλάμε στις τιμές που θέλουμε και σε όποιους θέλουμε αφήνοντας την ελεύθερη αγορά να αναλάβει τον πραγματικό έλεγχο βασιζόμενη στην πραγματική πρόσφορα και ζήτηση.
Βλέπετε όμως δεν έχουμε πια ελεύθερη αγορά από 1971 και μετά, και όποιος λέει το αντίθετο είναι η ανίδεος η ψεύτης.

Τα χαρτονομίσματα (ουσιαστικά είναι απλά χαρτιά τυπωμένα που από το 1971 και μετά δεν στηρίζονται σε χρυσό η ασήμι και ας μας έχουν αφήσει να πιστεύουμε το αντίθετο) είναι το 50% κάθε συναλλαγής σωστά ;  Αν έχεις μια μικρή ομάδα ανθρώπων (τους διεθνείς και τοπικούς τραπεζίτες ) που τα ελέγχει απόλυτα και αποφασίζει πόσα από αυτά θα υπάρχουν, πόσο αγοραστική δύναμη θα έχουν και πόσο θα μας στοιχίζουν σε τόκους για να τα έχουμε σαν δανικά τότε αυτόματα οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος καταλαβαίνει ότι  όχι μόνο δεν υπάρχει ελεύθερη αγορά αλλά ότι είναι απόλυτα ελεγχόμενη.




Ήρθε η ώρα να ξεφορτωθούμε όλους τους άχρηστους μεσάζοντες, αυτόν τον καρκίνο της εποχής μας με πρώτους πρώτους τους ιδιώτες τραπεζίτες.

Κατάσχεση της Εθνικής Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας ( που για όποιους δεν γνωρίζουν είναι ιδιωτικό άφραγκο ίδρυμα ξένων συμφερόντων ), κατάσχεση όλων των τραπεζών της Ελλάδας (έτσι κι αλλιώς τις ανακεφαλαιώσαμε , δηλαδή τις αγοράσαμε οι Έλληνες πολίτες πάνω από 4 φορές), 0% φορολογία προσωπικού εισοδήματος από εργασία και χαμηλό φόρο μόνο σε επιχειρήσεις και εξαγωγές αλλά μεγάλους φόρους σε προϊόντα και υπηρεσίες εισαγόμενα τα οποία δεν είναι πρώτης ανάγκης ώστε να ανασάνουμε και να μην έχουμε ασύδοτη εκροή χρήματος. Τα συνταξιοδοτικά μας προγράμματα και οι αποταμιεύσεις των πολιτών θα πρέπει να γίνονται αποκλειστικά σε πραγματικό φυσικό μέταλλο, ασήμι και χρυσό (καθώς τα χαρτονομίσματα σήμερα είναι μόνο μέσο συναλλαγής χωρίς καμία πραγματική αξία και ότι και να κάνουμε όσο καλά και να τα χειριστούμε λόγο πληθωρισμού χάνουν την αγοραστική τους δύναμη ώσπου μια μέρα με μαθηματική ακρίβεια φτάνουν στο 0).

Γιατί η Ελλάδα να μην γίνει φορολογικός παράδεισος ώστε όλες μα όλες οι επιχειρήσεις του κόσμου σύντομα να έρθουν εδώ αντί να τρέχουν αλλού; Πιστεύω θα μας προτιμήσουν με φορολογία από 1 έως 3% και σύντομα τα έσοδα θα είναι τόσα ώστε όλοι οι Έλληνες θα τρώμε με χρυσά κουτάλια.
Πρέπει να κάνουμε νέες συμμαχίες. Όλοι οι δήθεν σύμμαχοι μας αποδείχτηκαν τραμπούκοι που μας κακομεταχειρίζονται και μας καρπαζώνουν. Αυτό στο δικό μου τουλάχιστον λεξικό δεν λέγεται συμμαχία αλλά BULLYING !

Φυσικά το φανταστικό και δήθεν χρέος μας μπορούμε όχι μόνο να το αρνηθούμε αλλά νόμιμα μπορούμε και να κυνηγήσουμε όλους αυτούς τους θύτες μας και να τους πάρουμε σε αποζημιώσεις άλλα τόσα βάση των στοιχειών που έχουν έρθει πια στο φως . Όπως και να έχει πάντως επιστρέφοντας σε εθνικό , κρατικό νόμισμα η Ελλάδα έχει πολλά όπλα και αρκετές λύσεις να ξεφορτωθούμε το χρέος χωρίς επιπτώσεις μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και να είστε σίγουροι ότι και άλλες χώρες θα μας επακολουθήσουν στην καταστροφή αυτού του σιχαμερού εκτρώματος που λέγεται Ε.Ε και Ευρώ (το οποίο και από μονό του καταρρέει).
Ας ακολουθήσουμε επιτέλους το επιτυχημένο μοντέλο της Αργεντινής και της Ισλανδίας αντί να πειραματιζόμαστε με τα 100% αποτυχημένα μοντέλα που μας έχουν φέρει οι τραπεζίτες σαν την μόνη λύση που είναι μονόδρομος προς την καταστροφή μας.

Αυτά λυπών για τον σοσιαλισμό που θεωρητικά είναι ένα καταπληκτικό σύστημα αλλά με πολλές προϋποθέσεις για να λειτουργήσει σωστά πράγμα που ποτέ δεν έγινε και σε κανένα κράτος, ακόμη και στη Σουηδία που υποτίθεται ότι είναι η Μέκκα του σοσιαλισμού .
Μήπως όμως το ίδιο ισχύει και για τον καπιταλισμό σαν ιδέα και σύστημα τουλάχιστον θεωρητικά;
Γεννήθηκα και μεγάλωσα μέσα σε μια σοσιαλιστική οικογένεια και έτσι ήμουν για τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου κι εγώ υποστηρικτής του σοσιαλισμού. Δεν ήθελα να ακούσω για καπιταλισμό θεωρώντας το σαν το πιο σιχαμένο, άδικο και φασιστικό σύστημα μετά τον κομουνισμό.
Τα τελευταία χρόνια όμως που ασχολήθηκα πολύ με τα χρηματοοικονομικά, την ιστορία του χρήματος, το νομισματικό και τραπεζικό σύστημα όπως και τα πολιτικά συστήματα άλλαξα γνώμη και ιδέες. Διαπίστωσα έντρομος ότι όλα για να λειτουργήσουν σωστά καθώς θεωρητικά και από θέμα αρχών είναι καλά και τα δυο πρέπει σε όλα να πάρουν βασικές προϋποθέσεις.
Πραγματική Δημοκρατία, ελεύθερη αγορά και φυσικά αν όχι πραγματικής αξίας χρήματα που είναι μόνο το ασήμι και ο χρυσός πάντα και παντού για το ανθρώπινο γένος, τουλάχιστον εθνικό, κρατικό δωρεάν νόμισμα για εσωτερική χρήση των κρατών και χρυσό, ασήμι η αντηλλάγη προϊόντων και υπηρεσιών για τις διακρατικές συναλλαγές.
Το Συμπέρασμα που κατέληξα για τον καπιταλισμό είναι ότι είναι Ισσός το καλύτερο και δικαιότερο σύστημα (αν φυσικά τηρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις και περιορισμοί). Ο καπιταλισμός σου λέει .


Στάδιο 1. Δούλεψε σκληρά μέσα σε μια ελεύθερη και δίκαιη αγορά όπου τα χρήματα σου που αντιπροσωπεύουν τον έντιμο κόπο και αγώνα σου τα ξοδεύεις για τα καλύτερα και ποιοτικότερα προϊόντα και υπηρεσίες που χρειάζεσαι εσύ και η οικογένεια σου σε μια κοινωνία που όλοι κάνουν το ίδιο (Όλοι θέλουμε μόνο το καλύτερο στην πιο προσιτή τιμή και σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποσότητα σωστά ; Δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που να θέλει το αντίθετο και όλα αυτά σε ένα πραγματικό κράτος και όχι αποικία που προωθούνται τα συμφέροντα των πολιτών και η κυβέρνηση είναι πραγματικός εκπρόσωπος τους. Καθώς και η εργασία μας είναι εξαιρετική και για αυτό πληρώνεται και εξαιρετικά ).

Στάδιο 2. Αποταμιεύουμε με σκοπό να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα αυτά όταν αυγατίσουν για κάποιο επικερδές και παραγωγικό σκοπό ώστε να βάλουμε τα χρήματα μας να δουλεύουν για εμάς σε μερικά χρόνια είτε με την μορφή επενδύσεων αν δεν έχουμε την ικανότητα να γίνουμε επιχειρηματίες η επιχειρήσεων αν έχουμε την ικανότητα και έτσι θα δώσουν τη δυνατότητα και σε άλλους άξιους και εργατικούς ανθρώπους να κάνουν το ίδιο και να ανέβουν την πυραμίδα τις ζωής κάνοντας κάτι καλό και ωφέλιμο για όλους μας. (Σίγουρα θα υπάρχουν άνθρωποι που απλά θέλουν να ζήσουν σαν εργαζόμενοι που δεν μας πειράζει αυτό καθόλου και μάλιστα με τον μισθό τους θα μπορούν να το κάνουν αξιοπρεπέστατα). Βέβαια σε αυτό το σύστημα υπάρχει μεγάλος συναγωνισμός και βλέπετε μας έχουν μάθει στην τεμπελιά και στο να εναποθέτουμε όλες μας τις ελπίδες στις κυβερνήσεις ώστε να τις χρειαζόμαστε τόσο πολύ που να μπορούν να μας έχουν στο χέρι και να μας κάνουν ότι θέλουν.
Φυσικά θα υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί στον καπιταλισμό καθώς ο πλούτος αντιπροσωπεύει τον κόπο και τον αγώνα καθενός μας, αντιπροσωπεύει την ευφυΐα, την ικανότητα και την εργατικότητα μας και είναι λογικό να μην έχουμε όλοι τα ίδια και στο ίδιο βαθμό. 

Μήπως τώρα με τον ψευδό-σοσιαλισμό τους είναι καλύτερα; Είναι καλύτερο ένα σύστημα που προάγει την τεμπελιά, τον οχαδερφισμό και το έχει ο θεός! Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ θέλω ένα σύστημα που ναι μεν θα δίνει τις ίδιες ευκαιρίες σε όλους αλλά θα αποζημιώνει μόνο όσους της παίρνουν και όχι το αντίθετο όπως γίνεται σήμερα που οι εργατική και παραγωγική τάξη τιμωρείται και οι άχρηστοι τεμπέληδες ζουν σε βάρος τους για να το παίζουν καλές οι κυβερνήσεις και να παίρνουν ψήφους χαριστικά. Επαναλαμβάνω! Δεν είμαι εχθρός τους σοσιαλισμού που όπως σας εξήγησα μπορεί να γίνει το τέλειο σύστημα με κάποιες βασικές προϋποθέσεις και το ίδιο μπορεί να γίνει και με τον καπιταλισμό. Αυτό που θέλω να περάσω απλά είναι ότι κανένα σύστημα σήμερα έτσι όπως τα έχουν καταντήσει δεν διαφέρει ουσιαστικά από το άλλο.
 
Είναι και τα 2 οι όψεις του ιδίου άχρηστου χαρτονομίσματος που έτσι οπός έχουν τροποποιηθεί δουλεύουν προς όφελος μόνο των κυβερνήσεων και των τραπεζιτών.






 Έτσι όπως έχουν καταντήσει σήμερα και ο σοσιαλισμός και ο καπιταλισμός (που όπως προανέφερα είναι οι 2 όψεις του ιδίου χαρτονομίσματος που λέγεται κολεκτιβισμός δεν θέλω κανένα ! Βασικά θέλω Δημοκρατία γιατί μέσα σε μια πραγματική δημοκρατία μια μίξη σοσιαλισμού και καπιταλισμού θα ήταν το ιδανικό διότι και τα 2 συστήματα θα λειτουργούσαν για το κοινό όφελος και την κοινή πρόοδο.




Μάθετε περισσότερα και αφυπνιστείτε στο  www.krimeni-alithia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου