Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Ευρώ η επιστροφή στη Δραχμή;


Το μεγάλο ερώτημα που κυριαρχεί και ταλανίζει την κοινή γνώμη τόσο των Ελλήνων όσο και των Ευρωπαίων είναι Ευρώ η επιστροφή στα εθνικά νομίσματα;
 Ένα ερώτημα που ενώ δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει και η ύπαρξη του μόνο γέλια φέρνει σε όσος πραγματικά γνωρίζουν αυτά που πρέπει να γνωρίζουν!
Εντούτοις υπάρχει και κυριαρχεί.
Υπάρχει για να χωρίζει μέσω της φιλοσοφίας <<του διαιρεί και βασίλευε>> τις ανίδεες μάζες και να τους αποσπά από σοβαρότερα προβλήματα, θέματα και πραγματικά ερωτήματα!

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή !
Για όσους έχουν διαβάσει το βιβλίο του Χρήστου Παυλόπουλου σε συνεργασία με το :
www.krimeni-alithia.com

με τίτλο "H ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!"

γνωρίζουν πολύ καλά για πιο πράγμα μιλάμε, για όλους τους υπόλοιπους πριν συνεχίσω θα πρέπει να κάνω αναγκαστικά μια παρένθεση με απλές αλλά βασικές γνώσεις ώστε να καταλάβουν το τι, το πώς και το γιατί.

Όλοι έχουμε ακούσει για το νομισματικό σύστημα του <<χρυσού κανόνα>>, όπου για κάθε χαρτονόμισμα, όπως Δολάριο, Δραχμή, Ευρώ (αν και δεν υπήρχε ακόμη το Ευρώ τότε ) οι κεντρικές τράπεζες των κρατών, άσχετα αν ήταν κρατικές όπως θα έπρεπε, η ιδιωτικές όπως της Ελλάδας, των Η.Π.Α και πολλών άλλων κρατών, ήταν υποχρεωμένες να έχουν αποθέματα σε χρυσό και ασήμι και βάση των αποθεμάτων αυτών μπορούσαν να εκδώσουν ανάλογες ποσότητες εθνικού νομίσματος. Ποσότητες που καλύπτονταν στο 100% από τα δυο αυτά πολύτιμα μέταλλα. 
Υπήρχε εποχή λοιπόν στις Η.Π.Α τουλάχιστον, όπου ο κάθε ένας μπορούσε να πάει σε οποιαδήποτε τράπεζα, να επιστρέψει ένα χάρτινο δολάριο και να πάρει ένα μεταλλικό ασημένιο της μίας ουγκιάς, δηλαδή 31,1 γραμμάρια ασήμι με την μορφή νομίσματος.

Επίσης αν κοιτάξουμε προσεκτικά το τι έγραφαν επάνω τους τα παλιά χάρτινα δολάρια εκείνης της εποχής και τα συγκρίνουμε με της σημερινής, θα διαπιστώσουμε με έκπληξη δυο μεγάλες διαφορές!

Το πρόσφατο (2006) τυπωμένο Δολάριο, γραφεί επάνω επάνω <<FEDERAL RESERVE NOTE>>, δηλαδή σημείωμα της Κεντρικής (Ιδιωτικής) Τράπεζας των Η.Π.Α., ενώ στο κάτω μέρος του γράφει <<ONE DOLLAR>> δηλαδή ένα Δολάριο.



Ας εξετάσουμε τώρα και ένα από τα παλιά δολάρια έκδοσης 1935. Παρατηρούμε σε αυτό ότι στο επάνω μέρος του γραφεί <<SILVER CERTIFICATE>>, δηλαδή πιστοποιητικό σε ασήμι και κάτω κάτω γράφει
<<ONE DOLLAR IN SILVER PAYABLE TO THE BEARER ON DEMNAD>>, δηλαδή ένα δολάριο σε ασήμι να πληρωθεί στον κάτοχο σε περίπτωση απαίτησης του!!
Μια ακόμη σημαντική διάφορα είναι, ότι στο παλιό δολάριο ακριβώς κάτω από το <<SILVER CERTIFICATE>> (πιστοποιητικό σε ασήμι ), είναι γραμμένο
 <<THIS CERTIFIES THAT THERE IS ON DEPOSIT IN THE TREASURY OF THE UNITED STATES OF AMERICA>> . Αυτό σημαίνει μεταφρασμένος ότι:  Αυτό το χαρτί (Δολάριο) πιστοποιεί ότι υπάρχει (ανάλογο ασήμι ) σε απόθεμα στο θησαυροφυλάκιο των Η.Π.Α.


Με απλά λόγια τα πραγματικά χρήματα, δηλαδή τα χρυσά και ασημένια νομίσματα και κατά επέκταση τα πραγματικά νόμιμα, συνταγματικά και πραγματικής άξιας χρήματα,

 βρίσκονταν αποθηκευμένα και ασφαλισμένα στα χρηματοκιβώτια των τραπεζών και ο κόσμος σαν απόδειξη έπαιρνε χάρτινα δολάρια. Τα δολάρια αυτά είχε την δυνατότητα να τα ανταλλάζει με αγαθά και υπηρεσίες, εξου και η φράση "The Dollar is as good as gold", δηλαδή το δολάριο είναι όσο καλό όσο και ο χρυσός!

Από το 1971 βέβαια και μετά, που ο πρόεδρος Nixon των Η.Π.Α αποσύνδεσε τον χρυσό και το ασήμι από το δολάριο, βγάζοντας τις Η.Π.Α αλλά ταυτόχρονα και ολόκληρο τον πλανήτη από τον <<Χρυσό Κανόνα>>, τα χάρτινα δολάρια και κατά συνέπεια όλα τα εθνικά και διεθνή νομίσματα όλων μα όλων των κρατών έμειναν απλά χαρτιά, αποδείξεις κατάθεσης στο τίποτα, κενές υποσχέσεις. 

Από εκείνη την ημέρα και μετά, τα χαρτονομίσματα δεν αντιπροσωπεύουν πλούτο αλλά χρέος και σκλαβιά!

Το μεγάλο ερώτημα λοιπόν, αν πρέπει να παραμείνουμε στο Ευρώ η θα πρέπει να επιστρέψουμε στη Δραχμή, αποτελεί τον ορισμό της παραπληροφόρησης, τον ορισμό της ασχετοσύνης, τον ορισμό της προπαγάνδας και της απόλυτα καθοδηγούμενης ανθρώπινης σκέψης και του απόλυτου ελέγχου της.
Επομένως το πραγματικό ερώτημα είναι:

Χαρτί η επιστροφή στο χρυσό και το ασήμι;

www.krimeni-alithia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου